Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Claus Jørgensen til ryste sammen-dans

Magi i en dansekreds

Folk tror, det er løgn. Men de, der har prøvet det ved, at det er sandt. Når folk står i en kreds, sætter jeg musikken igang, og uden at mæle et eneste ord, får jeg folk – også folk, der aldrig har danset før – til at danse 20-30 minutter. Og det foregår ganske afslappet, og endda under stor morskab.

Jovist er det magi: At sådan en fælles oplevelse i en dansekreds, hvor man bevæger sig i et fælles mønster, griner og kan kigge hinanden i øjnene, kan formidle en samhørighedsfølelse, der måske er endnu stærkere end den, man oplever gennem fællessang.

Efter kredsdansen kan vi gå videre med fællessang, fx af danseviser og sanglege, eller vi kan fortsætte dansen med ”familiedanse” (også kaldet mixerdanse), der fortsat foregår i en kreds, men nu med to roller, fx dame og mand.

Her er masser af muligheder. Ikke blot vores hjemlige Familiesekstur og Totur fra Vejle, men mange flere, også ganske nemme udenlandske danse, som fx Munter Kreds.

Foredragsdelen udgøres af fortællinger om både dansk og udenlandsk (folke)dans op gennem tiden.

Igennem snart 50 år har jeg undervist såvel nybegyndere som danseledere i mange forskellige (folke)danseformer, samt udgivet en række hæfter med dansebeskrivelser.
Varighed: 2×40 min. plus pause.
Udstyr: Evt. forstærkeranlæg.

 

Praktisk

Foredragsholder

Claus Jørgensen
Siden 1976 har jeg stået for over 1000 foredrag og arrangementer, de fleste omkring fællessang af vore go'e gamle danske sange. Altid krydret med baggrundsfortællinger. Jeg er uddannet pianist og musikpædagog. Er tillige forfatter af en række musik- og folkedansepædagogiske bøger. Har gennem 40 år været docent på Det jyske Musikkonservatorium og kursuslærer på Uldum Højskole. I kortere åremål har jeg været leder af Aarhus Musikskole og undervist på Danmarks Lærerhøjskole og Aarhus Universitet. Munter formidling af interessant stof har altid været drivkraften i mine mange virkefelter. Flere oplysninger om mig selv og mine foredrag mv. kan ses på www.cjcjcj.dk