Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Historie, soldater på vej i krig

Skipper Klement og Reformationen

Kong Christian II var i fængsel, Frederik I styrede riget efter Adelens vilje og Christian III skulle efterfølge Frederik – og så førte handelsinteresser, idealer, magt, storpolitik, religion, bøndernes hårde kår og Kirkens rolle til den blodigste periode i Danmark: Grevens Fejde, som blev en skæbnetid for hele Danmark.

Til foredraget skal vi høre om denne tid og ikke mindst om den ålborgensiske købmand og sørøverkaptajn, Klement Andersen, der samlede nordjyder og vendelboer i den sidste store, væbnede revolution i Danmark.

Vi skal også høre om holsteneren Johan Rantzaus frygtelige punktum for alle småkårsfolks drømme, som dog samtidig blev vejen for den nye tro, Protestantismen. Indførslen af denne religion medførte også afslutningen på den danske middelalder, og det blev en periode fuld af voldsomme, fascinerende og utroligt spændende beretninger.
Varighed: 2×45 min. plus pause.
Udstyr: Ingen krav.

 

Praktisk

Foredragsholder

Hans Peter Rasmussen
Jeg er pianistuddannet fra både Aarhus og Köln, fortæller og foredragsholder gennem snart 40 år og lærer. Til mine foredrag fortæller jeg især om historiske emner og om særlige personer. Derudover spiller jeg klaverprogrammer og holder syng-sammen-stunder. Hjemmeside: www.hprforedrag.dk