Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2250 kr.

Historie, soldater på vej i krig

Syng: “Jyden han er…” – om Marius Fiil og Hvidstengruppen

Et foredrag om Marius Fiil og Hvidstengruppen; den første modtagergruppe af nedkastede våben og sprængstof til den danske modstandsbevægelse under besættelsen (1940-1945).

Landsbyen Hvidsten, nord for Randers, rummer et stykke Danmarkshistorie. Det var her, kromanden Marius Fiil i 1943, sammen med en gruppe lokale folk, tog imod nedkastede containere og faldskærmsagenter fra England. Gruppens indsats fik stor betydning for den danske modstandskamp mod den tyske værnemagt.

Foredraget giver et portræt af Marius Fiil, og undervejs vil vi også synge nogle af de sange, der fik en særlig betydning for ham. Sange som “Det haver så nyligen regnet” og en lejlighedssang fra Horserød.
Varighed: 1 time og 45 min. plus pause.
Udstyr: Klaver og projektor.

 

Praktisk

Foredragsholder

Poul Smedegaard Andersen
Jeg er musiker og historiefortæller og har en baggrund som cand.mag. i musik og historie. Jeg har i mange år haft profession som højskolelærer blandt andet ved Idrætshøjskolen i Aarhus, Rønshoved Højskole, Diget ved Skagen og Rønde Højskole. Jeg har 13 års erfaring som foredragsholder, og jeg har i den forbindelse også arrangeret temadage om Hvidsten Kro i en årrække. Hjemmeside: www.historienssang.dk