Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1640 kr.

Verden rundt, globus

Tage med til to af Europas nye hovedstæder i Kroatien og Slovenien: Zagreb og Ljubljana

Ole Christiansens foredrag om Kroatien og Slovenien tager udgangspunkt i byerne Zagreb og Ljubljana.

første del af foredraget fortælles der om Zagreb og den nye og gamle bydel. I Zagreb ser vi blandt andet katedralen, de farverige markeder og eksempler på art deco-bygninger. Der vil yderligere fortælles om Hotel Esplanade, der var overnatningssted for Orientekspressen, og om udsigten fra Kaptol, den gamle højtbeliggende middelalderby. Afslutningsvist vil fortællingen om Zagreb finde sted i byen Samobor, en gammel by nær den slovenske grænse.

Herefter fortsætter Ole Christiansen sit foredrag om Ljubljana, som han ankommer til med tog. I Ljubljana besøger vi Fristaden Metelkova Mesto, der minder om Christiania. Her fortæller Ole om, hvordan det er at bo i et gammelt militærfængsel, om Celica og om cykleture på hver side af Ljubljancafloden, hvor der krydses mange af de seværdige broer. Den slovenske hovedstad blev udnævnt til Grøn Hovedstad i Europa af EU i 2016, og det kommer vi også til at se mange eksempler på!
Varighed: 1½ time plus evt. pause.
Udstyr: Skærm og gerne projektor. Projektor kan evt. medbringes af foredragsholderen.

 

Praktisk

Foredragsholder

Ole Christiansen
Jeg er Lektor med en cand.mag. i engelsk og idræt. Jeg har 33 års erfaring i at holde foredrag og har undervist på flere gymnasier og HF-skoler. Jeg har også været ekstern censor ved læreruddannelsen i engelsk.