Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1640 kr.

Litteratur, forfattere og fortælling, bøger

Topkamp om Lykke-Per: Roman slår film og tv-serie

Filmen om “Lykke-Per”, der havde premiere i efteråret 2018, er instrueret af den prisbelønnede danske filminstruktør Bille August. I foredraget analyseres filmen og tv-serien Lykke-Per, som blev sendt på TV 2 omkring årsskiftet 2018-19.

Foredragsholderen gennemgår centrale dramaturgiske virkemidler i filmen og tv-serien og vurderer, om filmatiseringen er loyal overfor forlægget i forfatteren Henrik Pontoppidans store roman om Lykke-Per. Foredragsholderen er skeptisk over for filmen og tv-serien, bl.a. fordi de ikke respekterer vigtige dele af romanen, forsimpler dens åndelige budskaber og tilføjer handling, der ikke er med i romanen.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor og en bærbar pc. Foredragsholderen tager sin egen bærbare pc og kabler med, som kan benyttes, hvis der fra projektoren er en vga- og/eller hdmi-udgang. I flere af foredragene er der brug for et lydanlæg – dette aftales nærmere ved booking. Ved foredrag i større lokaler er der brug for knaphulsmikrofon.
Pris: kr. 1640,- (ekskl. transportudgifter).

 

Supplerende foredrag:
Foredraget kan fx suppleres med Steen Ole Hedelund Jørgensens tre andre foredrag om film; hhv. “Om filmen Pelle Erobreren“, “Om filmene Luther og Gøgereden” og “Om samfundsrevseren Peter Sabroe”.

Læs om foredraget “Om filmen Pelle Erobreren” her.
Læs om foredraget “Om filmene Luther og Gøgereden” her.
Læs om foredraget “Om samfundsrevseren Peter Sabroe” her.

 

Praktisk

Foredragsholder

Steen Ole Hedelund Jørgensen
Jeg er uddannet journalist og lærer og har arbejdet i Danmarks Radio på Østjyllands Radio, som reporter på TV Avisen og som leder i DR's afdeling i Aarhus. Desuden har jeg arbejdet som freelancejournalist og som lærer i folkeskolen og på højskoler samt som leder af en friskole. I dag læser jeg teologi og arbejder som forfatter. Gennem 20 år har jeg holdt foredrag.