Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

6250 kr.

Syng med på gamle og nye sange i højskolesangbogen

I efteråret 2020 udkom en ny udgave af højskolesangbogen – 19. udgave. Den var ventet med spænding og nu er jeg klar til at give jer et overblik over, hvilke sange der er bevaret og hvilke nye sange, der er kommet med. Højskolesangbogen er jo et stykke kulturhistorie. Vi har i Danmarkshistorien oplevet store omvæltninger i højskolesangbogens 125 årige historie. Højskolesangene skærper vores opmærksomhed omkring disse begivenheder.

Vi vil sammen synge mange af de sange, som vi kender og elsker og lære nogle af de nye sange, som vi sikkert hurtigt kommer til at holde af.

Nogle af de nye sange har allerede fået os til at spærre øjnene op: “Fortabt er jeg stadig” af Stine Pilgaard og Katrine Muff Enevoldsen og “Lyse nætter” af Alberte Winding og Eske Bentzon.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Højskolesangbøger, klaver og mikrofon.

 

Praktisk

Foredragsholder

Birgitte Hansen
Gennem mange år har jeg siddet ved klaveret og formidlet højskolesange i ord og toner. Jeg har været højskolelærer ved forskellige højskoler og var i 15 år forstander for Skælskør Folkehøjskole, hvor jeg etablerede en stærk sangtradition med bl.a. kor-kurser i tæt samarbejde med komponist Michael Bojesen. Jeg har over 25 års erfaring med at holde foredrag om musik og højskolesang. Hjemmeside: www.sangforedrag.dk