Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2000 kr.

Turisme i Grønland

Hundeslædeture, midnatssol, nordlys, hvalsafari, vikingeruiner og gletsjere der kælver. Det er bare
nogle få af de oplevelser som turister rejser til Grønland efter. Hvert år kommer omkring 80.000 turister til Grønland – enten med fly eller med krydstogtskibe. Den anerkendte rejseguide Lonely Planet satte for eksempel i 2015 Grønland på en liste over de 10 steder i verden, som man bør besøge.

Vi kommer også ind på at der er mange udfordringer i turisme i Grønland og den storslåede natur hvor der i havet lever masser af fisk, sæler, hvaler og skaldyr. Desuden at der på land lever de store pattedyr som isbjørn, rensdyr og moskusokse, ulve, polarræve, polarhare og over. Derudover at Grønland vrimler med fugle, og at temperaturen i gennemsnit ikke sniger sig over 10 °C i den varmeste sommermåned.

Uwe Lindholdt har boet og arbejdet og mange gange været guide for turister i Grønland.

Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Foredragsholderen medbringer selv projektor, men det er en fordel, hvis der er et godt lærred i lokalet. Ved mange tilhørere er der brug for mikrofon. Kortere foredrag kan også aftales.

Pris: kr. 2000,- og 2,19 kr. pr. km i kørselsgodtgørelse fra enten København, Hirtshals eller Aabenraa.
Desuden har Uwe også foredrag om Grønlands flora, Grønlands sæler og om traner.

 

Praktisk

Foredragsholder

Uwe Lindholdt
Jeg er uddannet cand.scient. i biologi og kemi og har gennem mange år været ansat i gymnasieskolen. Derudover har jeg været formand for Danmarks Naturfredningsforening og har etableret Grønlands første natur- og miljøforening. Jeg har boet og rejst meget i Grønland og været guide her, og så har jeg været med på Galathea 3-ekspeditionen, hvor vi undersøgte pukkelhvalerne i Grønland. Gennem flere år har jeg nu holdt foredrag, og jeg har desuden skrevet mange artikler og bøger om natur- og miljøforhold. Til alle mine foredrag lægges der op til efterfølgende spørgsmål og diskussion.