Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2050 kr.

Historie, soldater på vej i krig

Ukraine og Rusland

Foredraget fortæller om de historiske relationer mellem Ukraine og Rusland i form af en række historiske nedslag, der rækker fra den fælles fortid i middelalderriget Kievskaja Rus’ til Sovjetunionens opløsning.

Der vil især være fokus på, hvordan disse relationer bruges i det politiske spil omkring Putins “specialoperation” = krig , og på processen omkring Ukraines selvstændighed og internationale anerkendelse efter Sovjetunionens opløsning.

Endvidere gives der en vurdering af landets langsomme og vanskelige stræben efter demokrati og europæisk integration, samt en omtale af den nationalistiske historiefortælling, der er opstået under Putins tid ved magten i Rusland, og som har ført til invasionen af Ukraine.

 

Praktisk

Foredragsholder

Torben Heuer
Jeg er tidligere gymnasielektor og universitetsunderviser inden for russisk sprog, kultur og historie. Jeg har været lektor i dansk ved Skt. Petersborgs Statsuniversitet. Jeg er nu forfatter og har gennem mange år holdt foredrag om russiske forhold på baggrund af min vidstrakte rejseerfaring fra både den gamle Sovjetunion og det nye Rusland.