Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Verden rundt, globus

Vasco da Gamas Sydindien

Vasco da Gama fandt som den første europæer søvejen til Indien ved at sejle syd om Afrika. Formålet var først og fremmest at få del i Asiens rige forråd af krydderier og silke, og rejsen medførte da også en masse ballade. Men den blev også begyndelsen på imperialismens blodige sejrsgang og gjorde Portugal til et mægtigt og rigt rige.

Til foredraget besøger vi delstaten Kerala, hvor Vasco da Gama lagde til, og vi hører om hans fantastiske sørejse. I Kerala besøger vi højlandet med spændende dyr og jungle, og vi ser den kæmpestore lagune Backwaters, hvor befolkningen bogstaveligt talt bor og lever på både. Men vi oplever også det moderne Indien, der er på fuldfirspring fremad.
Varighed: 2×45 min. (45 min. foredrag og ca. 45 min. rejsefilm, bestående af videooptagelser og stilbilleder krydret med speak og baggrundsmusik).
Udstyr: Lærred el.lign. Ved større forsamlinger også mikrofon. Bærbar computer, projektor og højtalere kan medbringes, hvis det ikke kan stilles til rådighed.

 

Praktisk

Foredragsholder

Eigil Lyhne
Jeg er uddannet socialrådgiver og har i 9 år været ledende misbrugskonsulent i Aarhus Amt, og jeg har også været forstander for flere misbrugsinstitutioner i mange år. Jeg har mere end 15 års erfaring som foredragsholder, og som leder har jeg ofte holdt foredrag om sociale forhold. Inden for de sidste 20 år har jeg "rejst verden tynd" og lavet mange rejsefilm.