Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2750 kr.

Samfund og kultur, menneskeikoner

Vesten og resten – en rejse gennem antropologiens historie i ord, billeder og film

Den antropologiske videnskab beskæftiger sig med læren om mennesker: Hvordan lever og bor forskellige mennesker rundt omkring i verden? Hvilke forskelle og ligheder er der mellem folk fra verdens fjerne afkroge og os herhjemme i Danmark? Og kan vi lære af hinandens levevis?

Med ord, billeder og film tager antropolog Esben Hansen os med på en spændende og lærerig rejse gennem antropologiens forunderlige historie.

Vi starter med antropologiens oprindelse – dengang, hvor alle uden for Vesten enten blev betragtet som primitive barbarer eller som ædle vilde. Og vi slutter i nutidens antropologi – hvor ‘barbarerne’ og de ‘primitive’ selv er blevet antropologer og nu rejser til Vesten for at studere os danskere og vores underfundige levevis!
Varighed: 2×45 min. plus evt. pause.
Udstyr: Projektor og trådløs mikrofon samt mulighed for at slutte en computer til stedets lydanlæg.

 

Praktisk

Foredragsholder

Esben Hansen
Jeg er en garvet foredragsholder og har mere end 18 års erfaring og 150 foredrag bag mig. Jeg er uddannet cand.mag. i antropologi og har som antropolog besøgt Afghanistan flere gange. Jeg er desuden filminstruktør og har vundet mere end 20 internationale priser for mine dokumentarfilm fra bl.a. Afghanistan og Colombia. Hjemmeside: www.esbenhansen.com