Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Billede af Claus Jørgensen til musikalsk arrangement

Wiener- og operettetoner – valsemelodier og revyviser

Lyt til Claus Jørgensens valsende klaverspil, syng selv med på de gode gamle wiener- og operettemelodier og hør historierne bag. Vi vil genhøre, synge med på og få fortalt om lang række iørefaldende melodier, som især ældregenerationen vil genkende med glade følelser og minder. Det drejer sig typisk om Straussvalse og kendte toner fra Den glade Enke, Jomfruburet, Sommer i Tyrol og Sound of Music m.fl.

Eksempler: An der schönen blauen Donau, Geschichten aus dem Wienerwald, Enkevalsen, Viljasangen, Wien, du Stadt meiner Träume, Edelweiss, Snevalsen og Man kan vel ikke gøre for at man har charme.
Varighed: Op til 2×45 min. plus evt. pause.
Udstyr: Klaver. Tekster til sange, der ikke står i stedets sangbog, vil blive omdelt som løsblade.

 

Praktisk

Foredragsholder

Claus Jørgensen
Siden 1976 har jeg stået for over 1000 foredrag og arrangementer, de fleste omkring fællessang af vore go'e gamle danske sange. Altid krydret med baggrundsfortællinger. Jeg er uddannet pianist og musikpædagog. Er tillige forfatter af en række musik- og folkedansepædagogiske bøger. Har gennem 40 år været docent på Det jyske Musikkonservatorium og kursuslærer på Uldum Højskole. I kortere åremål har jeg været leder af Aarhus Musikskole og undervist på Danmarks Lærerhøjskole og Aarhus Universitet. Munter formidling af interessant stof har altid været drivkraften i mine mange virkefelter. Flere oplysninger om mig selv og mine foredrag mv. kan ses på www.cjcjcj.dk