Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Peter H. Thomsen - Fjernsyn

Da onkel Jens fik fjernsyn – en mands minde fortælling

Gennem historiske facts, personlige erindringer og tidstypiske sange beskrives den lille verden i et nordjysk landsbysamfund fra begyndelsen af halvtredserne til det legendariske år 1968. Da fjernsynet blev almindeligt i danske hjem medførte det en kulturrevolution, der bragte den store verden ind i vore stuer.

Det er en spændende brydningstid i overgangen fra 50’ernes stillestående bondekultur til 60’ernes velstandseksplosion og deraf følgende økonomiske, politiske, sociale og kulturelle forandringer.

I foredraget møder vi Lærer Sørensen, pastor Larsen, onkel Jens, Otto Leisner, Puskas, Gunnar Nu-Hansen, J.O. Krag, Martin Luther King, Gagarin, Krustjov, J.F. Kennedy og mange flere.

Vi synger sange af Ingemann, Aakjær, Giro 413-hits samt den nye tids musikalske fortolkere: Elvis Presley, The Beatles, Cæsar, Benny Andersen og Poul Dissing m.fl. En af hensigterne med foredraget er at inspirere tilhørerne til at fortælle egne livshistorier.
Varighed: 2×45 min. plus pause.
Udstyr: Ingen krav.

 

Praktisk

Foredragsholder

Peter H. Thomsen
Jeg er lærer, fortæller og spillemand, sangskriver og komponist. I mere end 50 år har guitaren været min tro livsledsager. Gennem årene har jeg udviklet en række ”musikalske fortællinger” over forskellige temaer. Fælles for foredragene er, at de afvikles som en levende vekselvirkning mellem fortælling, sang, musik og kendte fællessange. Hjemmeside: www.peter-spillemand.dk