Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

3750 kr.

Maleri af Emil Nolde

Emil Nolde og Marsklandet

Med udgangspunkt i Emil Noldes malerier og akvareller skildres hans univers. Nolde er født i det sælsomme flade marskland med brusende storme og et uhyre himmelhvælv. Nolde lever sit liv i grænseegnen mellem Danmark og Tyskland.

Noldes kunstneriske udtryk er mange. Kendt for sine blomsterbilleder, men også for sine stærkt religiøse billeder. Forskellige rejser, blandt andet til Ny Guinea, afspejles i hans kunst.

Emil Nolde er en af de fremmeste ekspressionister og en kort periode medlem af kunstnergruppen, Die Brücke.

Under Naziregimet i Tyskland får han maleforbud og hans kunst stemples som “Entartete Kunst”. Nyere forskning omkring Emil Nolde dokumenterer hans forhold til den nazistiske ideologi. Nolde bliver i 1934 medlem af den Nazistisk Fællesorganisation for tysksindede i Danmark, (NSAN). At overse Noldes betydning for kunsten, som en af de fremmeste ekspressionister er at gøre vold på historien. Spørgsmålet er: Kan vi adskille værk og kunstner?
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor til pc.
Pris: kr. 3750,- (plus kørsel efter aftale)

 

Praktisk

Foredragsholder

Lene Kirkegaard
Igennem et langt liv har jeg betrådt mange stier. Jeg har haft mit primære virke på Esbjerg Højskole. På det teoretiske plan har jeg skrevet speciale om arbejderoplysningen i Danmark: ”At Hvælve en højere himmel over arbejderens liv og færden”. Jeg har samlet en buket af foredrag, som jeg gerne vil underholde og berige med. Emnekredsen jeg tilbyder er kunst, litteratur og samfundets forhold. Hjemmeside: www.lenekforedrag.dk