Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

1795 kr.

Samfund og kultur, menneskeikoner

En ny slags familie

I Helles familie bor en flygtning fra Syrien sammen med hendes mand og hende samt deres fire hjemmeboende børn på henholdsvis 11, 14, 16 og 19 år. Da Helles ældste datter på 21 år fik sig en kæreste, var det en musiker fra Nairobis slum, så nu har hun også en svigersøn fra Luo-stammen.

Hør hvordan det er, når svigersønnen føler sig snydt ved middagsbordet, fordi nogen har taget fiskehovedet, når man skal forklare, hvordan et barn kan have to mødre, selv om polygami er forbudt, og hvad det er, man lærer om sig selv og sin familie i mødet med det fremmede.

Det er et både underholdende og tankevækkende foredrag om kulturmødet i en familie og om de umiddelbart helt anderledes opfattelser af livet og hverdagen, der måske er meget tættere på os, end vi går og tror.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Mikrofon hvor dette almindeligvis bruges.

 

Praktisk

Foredragsholder

Helle Asmild
Jeg optræder med foredrag, musik og historiefortælling i hele landet. Jeg er uddannet musiker på harmonika og har afholdt foredrag i mere end 20 år. Jeg fortæller bl.a. om mine rejser og kulturmøder og om at være mor i en musikfamilie med 5 børn.