Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

3750 kr.

Litteratur, forfattere og fortælling, bøger

Henrik Pontoppidan – Lykke Per

Et portræt af forfatteren og forfatterskabet, med fokus på romanen Lykke-Per. Med sine tekster søgte Pontoppidan frem mod en større forståelse af sin omverden og sig selv. Det sidste arbejde han gav sig i kast med var at skrive sine erindringer: “Undervejs til mig selv”.

Lykke-Per er romanen om en ung mand, Peter Andreas Sidenius, der drager ud i verden for at realisere sig selv, som den han mener han er, en erobrer.

Hovedpersonen gør i romanen op med sin opvækst i en indremissionsk præstegård. Lykke-Per vælger at læse til ingeniør, og gennem hele livet arbejder han med sit store projekt, et kanalsystem, der skal forbinde Danmark.

Pontoppidan stiller spørgsmål ved den personlige identitets grundvilkår: Magt, kærlighed og religiøsitet. Pers livsbane fører mod lykken – eller rettere rundt om den – hvilken slags lykke eller afklaring ender han op med? Der er mange kvinder på Pers vej, hvor den fantastiske Jakobe er hovedfiguren.

Igennem Lykke-Pers livsforløb tegner Pontoppidan et omfattende billede af Danmark i en brydningstid og romanen er en milepæl i den europæiske romans historie.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor til pc.
Pris: kr. 3750,- (plus kørsel efter aftale)

 

Praktisk

Foredragsholder

Lene Kirkegaard
Igennem et langt liv har jeg betrådt mange stier. Jeg har haft mit primære virke på Esbjerg Højskole. På det teoretiske plan har jeg skrevet speciale om arbejderoplysningen i Danmark: ”At Hvælve en højere himmel over arbejderens liv og færden”. Jeg har samlet en buket af foredrag, som jeg gerne vil underholde og berige med. Emnekredsen jeg tilbyder er kunst, litteratur og samfundets forhold. Hjemmeside: www.lenekforedrag.dk