Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

3750 kr.

Karen Blixen

Karen Blixen – Kvinden, storvildtjægeren og kunstneren

Jeg tegner et portræt af den første danske forfatterinde, der blev internationalt kendt. Tanne, Isak Dinesen, Pierre Andrézel og Baronessen fra Rungstedlund. Berømt barn har mange navne og Karen Blixens var lige så forskelligartede, som hendes liv var både farverigt og fyldt med romantisk tragedie.

Som ganske ung havde hun drømmen om at blive billedkunstner og uddannede sig også til dette. Fra 1914 bliver Karen Blixen kaffefarmer i Kenya. I 1931 rejser hun tilbage til Danmark og udgiver i 1934 “Syv fantastiske fortællinger” på det amerikanske marked. Det blev starten på et stort og seriøst forfatterskab.

Bogen “Den afrikanske farm“, som senere danner grundlag for filmen “Out of Africa“, opnår stor popularitet og udbredelse.

Karen Blixen udtaler få måneder før sit endeligt: “Man må have mod til at elske – og dertil sans for humor“. Det blev et smukt punktum for en af Danmarkshistoriens fascinerende kvindeskikkelser.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor til pc.
Pris: kr. 3750,- (plus kørsel efter aftale)

 

Praktisk

Foredragsholder

Lene Kirkegaard
Igennem et langt liv har jeg betrådt mange stier. Jeg har haft mit primære virke på Esbjerg Højskole. På det teoretiske plan har jeg skrevet speciale om arbejderoplysningen i Danmark: ”At Hvælve en højere himmel over arbejderens liv og færden”. Jeg har samlet en buket af foredrag, som jeg gerne vil underholde og berige med. Emnekredsen jeg tilbyder er kunst, litteratur og samfundets forhold. Hjemmeside: www.lenekforedrag.dk