Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

3750 kr.

Anna Ancher og Marie Krøyer

Skagensmalerne og deres kvindfolk

Kunstnerkolonien i Skagen rummede mange personligheder. Mændene var forrest i front, men eftertiden viste, at der var flere af kvinderne, der udfoldede store kunstneriske talenter. Anna Ancher blev en af de mest betydningsfulde malere i dansk kunst, mens andre kvindelige malere måtte stå i skyggen af deres mænd, som for eksempel Marie Krøyer.

Det var en lang sej kamp for de kvindelige kunstnere at få mulighed for at uddanne sig og til omsider at få adgang til Kunstakademiet. Tidsepoken omkring skagensmalerne er et stykke kunsthistorie krydret med mange gode anekdoter, men også en beretning om det moderne gennembrud i kunsten og de nye strømninger ude fra Europa.
Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Projektor til pc.
Pris: kr. 3750,- (plus kørsel efter aftale)

 

Praktisk

Foredragsholder

Lene Kirkegaard
Igennem et langt liv har jeg betrådt mange stier. Jeg har haft mit primære virke på Esbjerg Højskole. På det teoretiske plan har jeg skrevet speciale om arbejderoplysningen i Danmark: ”At Hvælve en højere himmel over arbejderens liv og færden”. Jeg har samlet en buket af foredrag, som jeg gerne vil underholde og berige med. Emnekredsen jeg tilbyder er kunst, litteratur og samfundets forhold. Hjemmeside: www.lenekforedrag.dk