Foreningsforedrag.dk logo - foredrag til foreninger og virksomheder

Pris for foredrag

2550 kr.

Tordenskjold

Tordenskjold

Alle danske kan “sjunge om en helt”, alle kender sangen Tordenskjold, men det er de færreste som ved, hvor kort og hektisk hans liv var.

Tordenskjold blev kun 30 år. Der vil bl.a. blive gjort rede for Tordenskjolds baggrund og opvækst i Trondhjem, hvor han blev født i 1690 og fik navnet Peter Wessel. Kun 14 år gammel kom den unge Wessel til København, hvor han gjorde alt for at blive søofficer.

Danmark var på det tidspunkt i krig med Sverige, Den store Nordiske Krig, og der er intet som en krig, som kan fremme energiske og dygtige folks avancementsmuligheder. Det kom også til at gøre sig gældende for Peter Wessel, som meget hurtigt steg i graderne, til stor misundelse for mange af hans samtidige. Men kongen havde blik for den dygtige sømand, som allerede som 25-årig blev adlet som Tordenskjold.

Da krigen endelig sluttede i 1720, tog Tordenskjold af sted på en velfortjent Europarejse. Men han nåede kun i nærheden af Hildesheim, da han blev dræbt i en duel. Foredraget vil gøre rede for Tordenskjolds dramatiske liv og gerning og se på, hvorfor han spiller så stor en rolle i den danske myte.
Pris: kr. 2550,- (plus transport efter aftale)
Varighed: ca. 2 timer inkl. pause

 

Praktisk

Foredragsholder

Jørn Buch
Jeg er historiker og passioneret foredragsholder, med speciale i europæiske mindretal. Jeg er 73 år (født 1945) og blev student fra Tønder Statsskole i 1965. Læreruddannet på Haderslev Statsseminarium 1968. Cand.phil. i Historie fra Aarhus Universitet 1974. Seminarieadjunkt på Haderslev Statsseminarium 1973-1985. DR-Danmarks Radio 1985-1994 som specialmedarbejder i grænselandsspørgsmål, dansk-tyske relationer og mindretalsforhold. Deltager i FUEV-FUEN, Den europæiske Mindretalsunions kongres hos nationale mindretal rundt om i Europa. Hjemmesidewww.Jorn-Buch.dk